Anul Vlad Țepeș Dracula
La sfârșitul anului 2019 anunțam că 2020 urma să fie Anul Vlad Țepeș Drăculea.
Nu bănuiam atunci că vom trece printr-o pandemie globală care va bloca aproape orice eveniment public. Din fericire, anul dedicat aprigului voievod a mers înainte împotriva tuturor adversităților și a mers foarte frumos!
Ar fi fost de-a dreptul rușinos sa renunțăm și să arătăm frică în efortul nostru de a cinsti memoria unuia dintre cei mai curajosi dintre români!
Ce am reușit in 2020:
A fost inaugurata la Sighisoara, in Turnul Fierarilor, prima expoziție permanentă din România dedicată lui Vlad Drăculea.
Pentru acest proiect am realizat și filmul de animație O poveste despre Vlad Țepeș Drăculea, film pe care îl puteți vedea integral la link-ul de mai jos. Filmul a câștigat locul I la festivalul internațional RATMA.
Pe aeroportul International Henri Coandă a avut loc vernisajul expoziției Vlad Țepeș Drăculea. Expoziția care atrage foarte mulți turiști români și străini, se poate vizita și astăzi.
Alături de Infocons am donat bibliotecilor școlare din România romanul istoric Răstignit între Cruci, carte ce prezintă viața , epoca și fabuloasele fapte de arme ale celui care la 1462 a salvat Creștinătatea și Europa.
Alaturi de Mădălina Corina Diaconu și Mihai Grajdeanu, neobosiții promotyori ai benzilor desenatre in România, am participat la organizarea Festivalului International De Benzi Desenate dedicate voievodului muntean.
Frumoasă coincidență, tot în anul Vlad Țepeș Dracula, echipa de cercetători germano-română condusă de către Albert Weber și Adrian Gheorghe a publicat volumul I al versiunii in limba română a monumentalei lucrări Corpus Draculianum.
Pe baza reconstituirii grafice făcute de către această echipă a peceții lui Vlad Drăculea, am realizat varianta fizică, in ceară, a aceastei peceți domnești.
In acelasi an, Biserica Ortodoxa Română , prin Arhiepiscopia Târgoviștei, publica volumul Vlad Țepeș – Apărător al Civilizației Creștine. Aceasta lucrare are o valoare inestimabilă în lupta de combatere a imaginii atat de absurde și atât de sâcâitoare a vampirului Dracula. Visam de multă vreme la o lucrare a Bisericii inchinată lui Vlad Vodă!
La editura Rhea, am publicat volumul aniversar Vlad, parte a colecției de cărti pentru copii intitulata Zece Povești Pe Care Le Datorăm Copiilor Noștri
De Crăciun am lansat, pentru copiii cei mai mici și pentru bunicuții, lor cartea ilustrată Poveste despre Dragul Voievod
La muzeul de arta din Târgoviște, cu sprijinul conducerii Complexului Muzeal ”Curtea Domnească” a a vut loc expozitia de grafica a maestrului Valentin Tănase, expozitie dedicată lui Vlad Vodă.
A fost un an aprig ca și voievodul sărbătorit!
Lasă un răspuns
Want to join the discussion?Feel free to contribute!